niedziela, 13 marca 2022

Ta ostatnia niedziela....

No to już koniec naszego pobytu w Hiszpanii - w tym sezonie oczywiście, bo mamy nadzieję wrócić tu na jesieni.

Ostatni tydzień był bardzo pracowity. Trzeba było wszystko pomyć, posegregować na rzeczy do zostawienia i do zabrania. W środę znaleźliśmy czas na miłe i bardzo smaczne spotkanie z Zofią i Kubą, parą polsko-szwajcarską też zimującą w Lo Monte. Zostaliśmy uraczeni przepysznym fondue z autentycznego szwajcarskiego sera z dodatkiem czereśniówki. 

W takim roztopionym serze można maczać różne różności, ale pysznie smakuje ze zwykłą bagietką i według mnie nic więcej nie trzeba. Zenek jak zwykle dywagował, jakby to smakowało z jakimś pieczonym mięsiwem, ale można też było spróbować sera z jabłkiem. Na zakończenie uczty serowej był jeszcze czekoladowy deser 🍰, który dopełnił wszystkich do syta.

W piątek zrobiliśmy sobie ostatni w sezonie wspólny obiad - tradycyjnie była paella, tak jak na powitanie Ilony i Antka. Gotowanie paelli mięsnej mam już opanowane do perfekcji i wszyscy stwierdzili, że moja jest lepsza niż ta, którą jedliśmy w restauracji. Ciekawa jestem co na smak powiedział by rodowity Hiszpan, bo każdy naród na przecież swoje smaki.

A po obiedzie kuchnia została spakowana i wczoraj już poszliśmy do restauracji na obiad i dziś też idziemy na gotowe. W kamperze jakoś tak mało miejsca na jakiekolwiek gotowanie!

Dziś rano pożegnaliśmy przyczepę załadowaną po sufit, bo Antek też się dołożył ze sprzętami, które przy normalnych wyjazdach nie są potrzebne. Pan z obsługi był bardzo zadowolony, że nie musiał pchać przyczepy, bo przy pomocy movera Zenek elegancko zjechał z parceli na drogę. Pa, pa do jesieni.....

Dziś jeszcze mamy ładną pogodę, a od jutra mają znów być deszcze i w promocji rudy pył znad Sahary. Dodatkowo na jutro zapowiadają strajk kierowców ciężarówek, ale mam nadzieję, że zdążymy wyjechać bez problemów. Na pierwszy etap mamy tylko 370 km, do Peniscoli i jakby autostrada była zablokowana to są równolegle inne drogi. Zobaczymy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz